When can I go on a cruise again?

(CNN) – Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η βιομηχανία κρουαζιέρας βρισκόταν στο μάτι της καταιγίδας Covid, καθώς τα πλοία αναψυχής αποδείχτηκαν ιδανικά μέρη για την εξάπλωση της ασθένειας.

Στις 13 Μαρτίου του περασμένου έτους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξέδωσαν εντολή χωρίς ιστιοπλοΐα για πλοία που εκτελούν αμερικανικά ύδατα, ενώ ο μεγάλος βιομηχανικός οργανισμός Cruise Lines International Association ανέστειλε εθελοντικά όλες τις επιχειρήσεις.

Ο αγώνας που προέκυψε για να οδηγήσει τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος στο σπίτι για αρκετούς μήνες. Οι θύρες έκλεισαν τις πόρτες τους σε πλοία που έχουν προσβληθεί από ιούς, οι περιπτώσεις Covid στο αεροπλάνο είχαν σπειροειδές και όταν οι επιβάτες επέστρεψαν στο σπίτι, τα μέλη του πληρώματος που είχαν κολλήσει στη θάλασσα επλήγησαν από κρίση ψυχικής υγείας.

Σήμερα, η βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει σε αδράνεια. Ενώ η πρόσφατη διάθεση εμβολίων έφερε αισιοδοξία και, σε ορισμένες χώρες, οι αριθμοί Covid πέφτουν τελικά μετά από ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα, τα διεθνή ταξίδια παραμένουν περιορισμένα.

Οι περισσότερες από τις μεγάλες κρουαζιέρες στον κόσμο έχουν ακυρώσει τα ταξίδια μέχρι το καλοκαίρι του βόρειου ημισφαιρίου – και εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το πώς θα είναι οι κρουαζιέρες μετά το Covid.

Οι προσπάθειες επαναφοράς της κρουαζιέρας σε ορισμένες αγορές έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει μικτά αποτελέσματα.

Ενώ είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πότε και πώς θα ανοίξει ξανά ο κόσμος, εδώ τι γνωρίζουμε για το μέλλον της κρουαζιέρας.

Τι λένε οι κρουαζιέρες και οι χώρες;

Εκκεντρικά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται στο νερό γύρω από την Κύπρο.

ROY ISSA / AFP μέσω Getty Images

Αυτήν τη στιγμή, οι περισσότερες από τις μεγάλες κρουαζιέρες στον κόσμο παραμένουν εκτός δράσης.

Στην Ευρώπη, ορισμένες επιχειρήσεις ξεκίνησαν προσεκτικά τις επιχειρήσεις το περασμένο καλοκαίρι – συμπεριλαμβανομένων των MSC Cruises και της Costa Cruise Line. Και οι δύο εταιρείες κρουαζιέρας πραγματοποίησαν ιταλικά ταξίδια με αυστηρά πρωτόκολλα Covid, αλλά οι πτήσεις ακυρώθηκαν όταν ένα δεύτερο κύμα Covid-19 έπληξε την Ευρώπη τους χειμερινούς μήνες.

Η MSC ξεκίνησε εκδρομές στο πλοίο Grandiosa στα τέλη Ιανουαρίου 2021 και σχεδιάζει να ξεκινήσει μια άλλη κρουαζιέρα μόνο για την Ευρώπη στο MSC Seaside τον Μάιο. Εν τω μεταξύ, η Costa Cruises σχεδιάζει να επανεκκινήσει τις ιταλικές πτήσεις της στις 27 Μαρτίου 2021. Και οι δύο θα εξυπηρετούν μόνο επιβάτες που ζουν εντός της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η AIDA Cruises – που ανήκει στην Carnival Corporation – πρόκειται να ξεκινήσει εκ νέου τις κρουαζιέρες γύρω από τα Κανάρια Νησιά τον Μάρτιο του 2021.

Στις ΗΠΑ, η παραγγελία CDC χωρίς πλεύση καταργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και στη συνέχεια ανακοινώθηκαν λεπτομερείς κανονισμοί για το πώς θα μπορούσε να επιστρέψει η κρουαζιέρα στα ύδατα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης “προσομοιωμένων ταξιδιών” σχεδιασμένων “για να αναπαράγουν τον πραγματικό κόσμο σε συνθήκες πλεύσης.”

Οι κανόνες του CDC ανακοινώθηκαν πριν από τη συγκέντρωση του εμβολίου με ταχύτητα, οπότε επικεντρώνονται σε προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών πριν από την επιβίβαση.

Η επίσημη καθοδήγηση του CDC είναι ότι «όλοι οι άνθρωποι» πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια τους σε κρουαζιερόπλοια. Οι κανονισμοί για την επιστροφή της κρουαζιέρας παραμένουν σε ισχύ μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021.“Η επιστροφή στην κρουαζιέρα επιβατών είναι μια σταδιακή προσέγγιση και η τρέχουσα εστίασή μας είναι στην προστασία του πληρώματος και σε συνεργασία με τις γραμμές κρουαζιέρας για την εφαρμογή των αρχικών απαιτήσεων φάσης για τη δοκιμή όλου του πληρώματος και την ανάπτυξη εργαστηριακής χωρητικότητας”, δήλωσε εκπρόσωπος του CDC στο CNN Travel. Είπαν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία για την έναρξη των προσομοιωμένων ταξιδιών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κυβερνητική “παγκόσμια ομάδα εργασίας ταξιδιού” εργάζεται για να καθορίσει πότε μπορεί να γίνει επανεκκίνηση διεθνών ταξιδιών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον επίσημο χάρτη πορείας να ορίζει ότι δεν θα πρέπει να είναι νωρίτερα στις 17 Μαΐου.

Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να εκτελούν εσωτερικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, αντί των δρομολογίων που καλύπτουν τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Viking Cruises, Fred Olsen Cruise Lines και P&O.

Τα ταξίδια θα αναχωρήσουν από το νότιο λιμάνι του Σαουθάμπτον της Αγγλίας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και θα περιηγηθούν στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η P&O είπε ότι οι ακριβείς διαδρομές για κάθε ιστιοπλοΐα θα καθοριστούν την ημέρα ανάλογα με τον καιρό.

Η Princess Cruises δήλωσε ότι οι μακρύτερες κρουαζιέρες της που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώνονται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, και αντ ‘αυτού θα ξεκινήσουν μια σειρά από “νέες μικρές κρουαζιέρες” που αναχωρούν από το λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου του Σαουθάμπτον στα πλοία Regal Princess και Sky Princess.

Η P&O και η Cunard ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για “διαμονές διαμονής” που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Αυστραλία, η οποία έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή για τις αφίξεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχει απαγορεύσει τα κρουαζιερόπλοια έως τις 17 Ιουνίου 2021.

Ο Καναδάς, εν τω μεταξύ, επέκτεινε το βέτο του κρουαζιερόπλοιου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Το πλοίο Royal Caribbean Quantum of the Seas λειτουργεί

Το πλοίο Quantum of the Seas της Βασιλικής Καραϊβικής εκτελεί “κρουαζιέρες στο πουθενά” στη Σιγκαπούρη.

Βασιλική Καραϊβική

Ο Roger Frizzell, εκπρόσωπος της Carnival Corporation – η οποία κατέχει Princess Cruises μαζί με την Carnival Cruise Line, Costa Cruises, P&O Cruises, Cunard, Princess και Holland America – δήλωσε στο CNN Travel ότι η εταιρεία κρουαζιέρας θα ακολουθήσει μια «σταδιακή προσέγγιση» για να επιστρέψει »με έναν περιορισμένο αριθμό πλοίων που ταξιδεύουν αρχικά. “

“Στις ΗΠΑ, δεν έχουμε ακόμη ημερομηνίες για το πότε θα μπορέσουν οι επωνυμίες μας να ξεκινήσουν εκδρομές. Περιμένουμε πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές από το CDC που αναμένονται σύντομα”, δήλωσε ο Frizzell.

Πρόσθεσε ότι το Καρναβάλι ήταν «ελπιδοφόρο ότι όλο το στόλο μας θα ταξιδέψει ξανά μέχρι το τέλος του έτους».

Η MSC Cruises έχει σταματήσει όλες τις πτήσεις με έδρα τις ΗΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Η Norwegian Cruise Line ανέστειλε την πτήση έως τις 31 Μαΐου 2021. Ένας Νορβηγός εκπρόσωπος είπε στο CNN Travel ότι η γραμμή κρουαζιέρας εργάζεται επί του παρόντος μέσω του προγράμματος επιστροφής στο σέρβις προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του CDC.

Η Royal Caribbean International – ιδιοκτήτης της Royal Caribbean Cruise Line, Celebrity Cruises και Silvesea – έχει σταματήσει τις περισσότερες πτήσεις της Royal Caribbean μέχρι τις 31 Μαΐου 2021.

Οι εξαιρέσεις σε αυτό είναι το Quantum of the Seas που ταξιδεύει με προορισμό τη Σιγκαπούρη κρουαζιέρες πουθενά, καθώς επίσης και το Spectrum of the Seas και το Voyager of the Seas China, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου στις 30 Απριλίου.

Η Royal Caribbean σχεδιάζει επίσης μια εναρκτήρια κρουαζιέρα για το ολοκαίνουργιο πλοίο Odyssey of the Seas που αναχωρεί από το Ισραήλ τον Μάιο για να ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά και την Κύπρο. Αυτό το ταξίδι απαιτεί να εμβολιαστεί όλο το πλήρωμα και οι επιβάτες άνω των 16 ετών. Στο Ισραήλ, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

Τι γίνεται με τα εμβόλια;

Saga-Cruise-Spirit-of-Adventure

Η Saga Cruises είπε ότι η επιστροφή της στην κρουαζιέρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους επιβάτες.

Ευγενική προσφορά Saga

Όταν ο βρετανός αερομεταφορέας Saga Cruises έγινε η πρώτη γραμμή κρουαζιέρας που εισήγαγε μια απαίτηση μόνο για εμβολιασμένους επιβάτες τον Ιανουάριο του 2020, η απόφαση προκάλεσε πολλές εικασίες σχετικά με το αν θα ακολουθήσει η υπόλοιπη βιομηχανία.

Από τότε, ο αμερικανός χειριστής Crystal Cruises είπε επίσης ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως πριν επιβιβαστούν σε μελλοντικές κρουαζιέρες Crystal.

“Οι επισκέπτες θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού πριν από την επιβίβαση και θα πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, εάν συνιστάται από τον κατασκευαστή εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος”, λέει μια δήλωση της Crystal Cruises.

Τα σχέδια της Royal Caribbean για το ταξίδι του Ισραήλ της Οδύσσειας των Θαλασσών ενισχύουν περαιτέρω την ιδέα ότι οι εμβολιασμοί θα είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα της βιομηχανίας.

Η εκπρόσωπος της CLIA, Julie Green, δήλωσε στο CNN Travel ότι η οργάνωσή της, η οποία αντιπροσωπεύει το 95% των κρουαζιερόπλοιων που ταξιδεύουν στον ωκεανό, πιστεύει ότι «οι εμβολιασμοί πρέπει να συνυπάρχουν με καθεστώτα δοκιμών και άλλα πρωτόκολλα και να θεωρούνται προοδευτική βελτίωση των υπεύθυνων ταξιδιών».

“Κανένα μόνο μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό και μια πολυεπίπεδη προσέγγιση είναι η σωστή για τον μετριασμό του κινδύνου”, είπε.

Η Norwegian Cruise Line είπε επίσης ότι «όλα τα μέλη του πληρώματος θα εμβολιαστούν πριν επιβιβαστούν».

Η Virgin Voyages, η γραμμή κρουαζιέρας του Ρίτσαρντ Μπράνσον που δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί, δήλωσε επίσης ότι οι κρουαζιέρες της θα φιλοξενήσουν μόνο εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα.

“Γνωρίζουμε ότι το μέλλον αφορά εμβολιασμούς”, δήλωσε ο Tom McAlpin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Voyages.

Πώς θα είναι στο πλοίο;

MSC Grandiosa Αύγουστος (2)

Οι δοκιμές που φορούν μάσκα και πριν από την επιβίβαση χαρακτήρισαν την επιστροφή του MSC Grandiosa στα νερά.

MIGUEL MEDINA / AFP μέσω Getty Images

Όταν το MSC Grandiosa επέστρεψε στα ύδατα τον περασμένο Αύγουστο, το ταξίδι χαρακτηρίστηκε από δοκιμές Covid, κοινωνικές αποστάσεις, απολύμανση χεριών και ελέγχους θερμοκρασίας.

Το πλοίο λειτουργούσε επίσης με μειωμένη χωρητικότητα. Οι ημερήσιες εκδρομές περιορίστηκαν αυστηρά και η παραβίαση των κανόνων δεν ήταν ανεκτή.

Οι ταξιδιώτες και τα μέλη του πληρώματος δοκιμάστηκαν πριν από την επιβίβαση μέσω πρωτογενούς δοκιμής αντιγόνου και δευτερογενούς μοριακού τεστ.

Στο πλοίο, βελτιώθηκαν οι μέθοδοι καθαρισμού, όπως απολυμαντικό νοσοκομείου και η χρήση της τεχνολογίας φωτός UV-C.

Οι απαιτήσεις του CDC, εν τω μεταξύ, υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές κρουαζιέρες θα απαιτούν κάλυψη προσώπου επί του σκάφους, υγιεινή χεριών και κοινωνικές αποστάσεις. Οι εργαστηριακές δοκιμές θα πραγματοποιούνται επίσης για όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα όταν επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στο πλοίο.

Οι ψεύτικες κρουαζιέρες που πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν αναχωρήσουν οι “επίσημες” κρουαζιέρες θα ελέγξουν την αποτελεσματικότητα αυτών των προληπτικών μέτρων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, κάθε γραμμή κρουαζιέρας θα πρέπει να στείλει μια αναφορά αφού ολοκληρωθεί η πλαστή κρουαζιέρα, την οποία το CDC θα επανεξετάσει, θα δώσει σχόλια και θα εκδώσει ένα Covid-19 Conditional Sailing Certificate, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις. Είναι πιθανό να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια σειρά ψεύτικων κρουαζιέρας.

Ο στόχος, σύμφωνα με το CDC υπό όρους ιστιοπλοΐας, είναι “επιστροφή σε ταξίδια επιβατών με τρόπο που μετριάζει τον κίνδυνο εισαγωγής, μετάδοσης ή μετάδοσης Covid-19 μεταξύ επιβατών και πληρώματος σε πλοία και στην ξηρά προς κοινότητες.”

MSC Grandiosa Αύγουστος (6)

Το MSC Grandiosa αναχωρεί από τη Γένοβα, Ιταλία στις 16 Αυγούστου 2020.

MIGUEL MEDINA / AFP μέσω Getty Images

Η Julie Green της CLIA είπε στο CNN Travel ότι καθιερώνει πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη της γραμμής κρουαζιέρας. Επισημαίνει τους κανονισμούς επί του σκάφους που εφαρμόζονται στις πρόσφατες ευρωπαϊκές κρουαζιέρες ως ένδειξη του τι θα έρθει.

“Τα μέτρα περιλαμβάνουν ισχυρό έλεγχο, 100% δοκιμές, εκτεταμένο καθαρισμό και αποχέτευση. Και ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης, παρακολούθησης και απόκρισης στο πλοίο”, λέει ο Green.

Πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα θα «αξιολογούνται συνεχώς ενάντια στην κατάσταση της παγκόσμιας πανδημίας και ενδέχεται να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες. Συνεχίζουμε να καθοδηγούμε από τις γνώσεις των επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων».

Πόσο ασφαλείς είναι οι κρουαζιέρες;

MSC Grandiosa Αύγουστος (1)

Οι έλεγχοι θερμοκρασίας και η υγιεινή των χεριών βοηθούν τους ταξιδιώτες να είναι υγιείς.

MIGUEL MEDINA / AFP μέσω Getty Images

Η ευαισθησία των κρουαζιερόπλοιων στην εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών ήταν ήδη κοινή γνώση πριν από το 2020, λόγω των παρελθόντων εστιών νοροϊού στη θάλασσα.

Ενώ η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει πιστούς θαυμαστές, ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να νιώθουν νευρικοί να επιστρέψουν αφού διαβάσουν αναφορές για αυξημένες θήκες Covid, κλείδωμα καμπίνας και εβδομάδες που ψάχνουν για λιμάνια.

Ο Δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, αποκαλεί τα κρουαζιερόπλοια “την επιτομή μιας μεγάλης συγκέντρωσης, συχνά σε στενούς εσωτερικούς χώρους για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.”

Όταν οι κρουαζιέρες αγκυροβολούν, οι ταξιδιώτες αναμειγνύονται με τον τοπικό πληθυσμό λιμένων και θα μπορούσαν να εξαπλώσουν μια μόλυνση περαιτέρω.

Ο Schaffner λέει στο CNN Travel, γι ‘αυτό και το Covid-19 και άλλοι ιοί αποτέλεσαν πρόβλημα στα κρουαζιερόπλοια.

“Η απάντηση είναι, όσο περισσότερο εμβολιάζουμε τους επιβάτες και το πλήρωμα, η ασφάλεια θα αυξηθεί και ο κίνδυνος θα μειωθεί”, λέει.

Ο Schaffner αναφέρει επίσης τις γρήγορες δοκιμές ως «μια άλλη μέθοδο για τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής του ιού», ενώ «αναγνωρίζει ότι αυτές οι γρήγορες δοκιμές έχουν περιορισμούς».

Υποστηρίζει επίσης την καλή υγιεινή των χεριών και τη μειωμένη ικανότητα επί του σκάφους.

«Εάν τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσαν να είναι επί του σκάφους, είτε στο πλήρωμα είτε στους επιβάτες, θα έλεγα να μην ταξιδεύετε».

Ο Δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt

Για τον Schaffner, πρόκειται για τη δημιουργία επιπέδων ασφάλειας – «μια σειρά από φέτες ελβετικού τυριού» είναι η αναλογία που χρησιμοποιεί.

“Ο καθένας έχει ένα εμπόδιο, αλλά ο καθένας έχει κενά σε αυτό, έχει μικρές τρύπες. Έτσι βάζετε ένα άλλο μετά το άλλο και ένα άλλο μετά από αυτό. Και αν κάνετε μια ολόκληρη σειρά πραγμάτων, τότε ο κίνδυνος που σχετίζεται με τη δραστηριότητα – σε αυτήν την περίπτωση οι κρουαζιέρες – μειώνονται. “

Για τον Schaffner, ένα από αυτά τα «φέτες» πρέπει να είναι εμβολιασμοί.

“Εάν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι επί του σκάφους, είτε στο πλήρωμα είτε στους επιβάτες, θα έλεγα να μην ταξιδεύετε”, λέει.

Ο Schaffner λέει ότι επιτρέποντας στους εμβολιασμένους επιβάτες μόνο, όπως σχεδιάζουν να κάνουν οι Saga και Crystal, “θα ήταν απολύτως λογικό.”

“Η επιβολή, εάν το επιθυμείτε, μιας απαίτησης εμβολιασμού, έχοντας αυτό τεκμηριωμένο, και δοκιμάζοντας όλους όσοι συμμετέχουν, θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο και θα συνέβαλε με πολύ σημαντικό τρόπο στην αναζωογόνηση της βιομηχανίας κρουαζιέρας.”

Comments are closed.