Plan your luxury travel now: It is the best time to book in 2021

Με τα εμβόλια που υπόσχονται να καλύψουν την παρακμή της ταξιδιωτικής ζήτησης, τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζονται για μια αύξηση της επιχείρησης. Αλλά για τους καταναλωτές, όπως ανοίγει το παράθυρο για ασφαλείς ταξιδιωτικές ρωγμές, το παράθυρο για τις προσφορές αρχίζει να κλείνει.

«Αν ξέρετε ακριβώς τι θέλετε, καλύτερα να το πηδήσετε τώρα», συμβουλεύει ο Paul Tumpowsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της συμβούλου ταξιδιών υψηλής τεχνολογίας Skylark, ο οποίος προβλέπει ότι οι απότομες εκπτώσεις θα αρχίσουν να διαβρώνονται καθώς τα σύνορα ανοίγουν και οι αεροπορικές εταιρείες αποκαταστήστε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Οι συμβουλές του –και οι συμβουλές των συνομηλίκων του σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία– ποικίλλουν ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε. Αυτό που είναι συνεπές σε γενικές γραμμές είναι ο αντίκτυπος των αμερικανικών δολαρίων.

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τα έσοδα από τον τουρισμό πολυτελείας σε τόσες πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που οι πολιτικές για το πού μπορούν και δεν μπορούν να πάνε οι Αμερικανοί είναι οι καλύτεροι προγνωστές για το πού θα βρουν βαθιές εκπτώσεις. Η τοποθέτηση των στοιχημάτων σας σε μελλοντικά ταξίδια σε ακόμη κλειστές χώρες μπορεί να ανοίξει την πόρτα στις καλύτερες προσφορές, αν και με παρατεταμένες αβεβαιότητες.

Εδώ είναι η τρέχουσα προοπτική για το πού θα βρείτε τις υπόλοιπες τσέπες αξίας, τώρα που η υπόσχεση της ασυλίας των κοπαδιών βρίσκεται στον ορίζοντα.

Καλοκαίρι στην Καραϊβική

Ο γενικός κανόνας κατά την αναζήτηση οποιασδήποτε συμφωνίας: Οι τιμές είναι αντίστροφα στην ικανότητα.

«Ενώ οι πτήσεις εσωτερικού έχουν σημειώσει χαμηλά ρεκόρ τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 198 πτήσεων μετ ‘επιστροφής προς Χαβάη ή Αλάσκα [from west coast cities] και 120 $ πτήσεις μετ ‘επιστροφής προς τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ “, λέει ο Scott Keyes, ιδρυτής των Φτηνών Πτήσεων της Scott,” οι διεθνείς πτήσεις προς χώρες που είναι σήμερα κλειστές για Αμερικανούς τουρίστες έχουν πράγματι γίνει πιο ακριβές από ό, τι πριν από την πανδημία. ”

Έτσι, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν διαδρομές προς αγορές που είναι ανοιχτές και διαθέσιμες σε ταξιδιώτες των ΗΠΑ – Φλόριντα, Χαβάη, Μεξικό, Καραϊβική – που η αύξηση του αποθέματος μεταφράζεται σε φτηνούς ναύλους, εξηγεί ο Keyes.

Αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά: Τα ξενοδοχεία σε αυτές τις αγορές είτε έχουν γίνει πιο ακριβά είτε έχουν μειωθεί από την έκπτωση της μεσαίας πανδημίας, ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση.

Το ποσό που θα εξοικονομούσατε σε μια πτήση είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τις νυχτερινές αποταμιεύσεις στα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία, επομένως η προτεραιότητα των ξενοδοχείων παρά των αεροπορικών συμφωνιών έχει νόημα. Για αυτό, κοιτάξτε την Καραϊβική.

Κανονικά, η σεζόν για ταξίδια εκεί τελειώνει καθώς η άνοιξη δίνει το καλοκαίρι, όταν η περιοχή γίνεται ζεστή και υγρή και η απειλή των τυφώνων αρχίζει να εμφανίζεται. Αλλά αν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να κατευθυνθούν προς τα νότια της Γαλλίας ή την ακτή του Αμάλφι αυτό το καλοκαίρι – κανένα από τα οποία δεν φαίνεται πιθανό ακόμη – θα κάνει το καλοκαίρι στην Καραϊβική μια ελκυστική εναλλακτική λύση.

«Οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί να κάνουν διακοπές στη χώρα τους», λέει ο Karl Backlund, ιδρυτής της Noble, μια νέα λέσχη μελών που χτίστηκε γύρω από βαθιές εκπτώσεις σε ξενοδοχεία. «Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αρούμπα, το Μεξικό – άνοιξαν όλοι νωρίς. Αυτές οι αγορές υπήρξαν ασφαλείς καταφύγιο για τους Αμερικανούς σε όλη την κρίση. Αλλά θα είναι ακόμα δυνατό να προσφέρουμε προσφορές εκεί γιατί το καλοκαίρι είναι συνήθως η χαμηλή σεζόν τους. ”

Ο Tumpowsky συμφωνεί, αναφέροντας τη Malliouhana, ένα Auberge Resort στην Ανγκουίλα, ως μια ιδιαίτερα καλή τιμή: Το ξενοδοχείο προσφέρει 20 ημέρες στην τιμή των 10, ή την πέμπτη νύχτα δωρεάν, με δωρεάν πρωινό σε όλους. Ένα άλλο μέρος που πρέπει να κοιτάξετε είναι η Αγία Λουκία: Απελπισμένη για να θέσει τέρμα στην οικονομία της, το τουριστικό συμβούλιο της χώρας δημιούργησε μια πρωτοβουλία με την ονομασία It’s Time for Saint Lucia, η οποία συγκεντρώνει προσφορές ενοικίασης ξενοδοχείων και βιλών έως και 65% σε μια ειδική σελίδα προορισμού.

«Δεν θα με εκπλήξει αν οι άνθρωποι αποφασίσουν να κάνουν κάτι πολύ ριζικά διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι, όπως να πάνε στην Καραϊβική για μια ολόκληρη εβδομάδα», λέει. “Το Saint Barth είναι διαρκώς δημοφιλές τον Αύγουστο, επειδή τα ξενοδοχεία είναι το τρίτο αυτό που θα ήταν κανονικά.”

Ίσως αυτή είναι η χρονιά που βγαίνει το μυστικό, προσθέτει ο Tumpowsky.

Αμερική 2022

Η Sarah Groen, σύμβουλος ταξιδιών με την Bell και την Bly Travel, της οποίας το πελατολόγιο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από επιχειρηματικά κεφάλαια και στελέχη ιδιωτικών μετοχών, λέει ότι η ευκαιρία για μια συμφωνία σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις ΗΠΑ έχει εξατμιστεί εδώ και καιρό – ειδικά όταν πρόκειται στη φυλή του θέρετρου που βρίσκεται στην έρημο, κοινωνικά απομακρυσμένη και εξαιρετικά ιδιωτική.

«Τα πολυτελή ράντσοι στις ΗΠΑ, όπως το Ranch στο Rock Creek και το Brush Creek Ranch, είναι πιο ακριβό φέτος από ό, τι στο παρελθόν και είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν πλήρως για όλο το καλοκαίρι», εξηγεί. “Άλλα κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Amangiri συνέχισαν να αυξάνουν τις τιμές λόγω της υψηλής ζήτησης επίσης.”

Το Noble’s Backlund συμφωνεί, λέγοντας ότι ήταν δύσκολο να πείσει τους διευθυντές πωλήσεων στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα του, καθώς η ζήτηση είναι πολύ υψηλή για να μπορούν να προσφέρουν τις ελάχιστες απαιτήσεις έκπτωσης 50% του ιστότοπου. «Αν κοιτάξετε την τοπική αγορά των ΗΠΑ, αυτό το παράθυρο έχει κλείσει. Αυτά τα ξενοδοχεία λειτουργούν σχεδόν σε επίπεδα 2019 – πολλά έχουν χωρητικότητα και μετά μερικά. ”

Ο Backlund λέει ότι θα σώσει αυτές τις εξαιρετικά πολυτελείς αμερικανικές αποδράσεις για το 2022, όταν οι Αμερικανοί μπορούν τελικά να διασχίσουν σύνορα χωρίς επιβάρυνση. Σε αυτό το σημείο, οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν. Για αυτά τα ταξίδια, δεν υπάρχει βιασύνη. Ενώ η κράτηση τώρα εγγυάται τη διαθεσιμότητα σε δύσκολα ξενοδοχεία, οι διαχειριστές εσόδων είναι απίθανο να τιμολογήσουν δωμάτια σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το βασικό ρυθμό έως ότου μπορούν να μετρήσουν καλύτερα τη ζήτηση.

iStock

Ο γενικός κανόνας κατά την αναζήτηση οποιασδήποτε συμφωνίας: Οι τιμές είναι αντίστροφα στην ικανότητα.

Πτώση στην Ευρώπη … Ίσως

«Η κάρτα ατού που όλοι υποθέτουν είναι η Ευρώπη», λέει ο Backlund, ο οποίος εδρεύει στη Νορβηγία. Καθώς η διάθεση εμβολίων επιβραδύνεται αντί να επιταχύνεται, και οι κλειδαριές ενισχύονται στη Γαλλία και τη Γερμανία, το άνοιγμα σε διεθνή ταξίδια φαίνεται να κατεβαίνει γρήγορα στη λίστα προτεραιοτήτων. Ωστόσο, προέκυψαν εξαιρέσεις, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Η έλλειψη σαφών επιλογών έχει κάνει εμπειρογνώμονες ταξιδιού να προβλέπουν ότι οι τιμές θα περάσουν από τη στέγη γύρω από το Αιγαίο. Αλλά μόλις υποχωρήσει η περίοδος αιχμής του καλοκαιριού, ανοίγουν περισσότερα σύνορα και οι εκστρατείες εμβολιασμού επανέλθουν στην πορεία, ενδέχεται να υπάρχει χώρος για συμφωνίες πτώσης.

«Όλοι θα πάνε στην Ευρώπη το 2022», λέει ο Backlund, «αλλά οι άνθρωποι δεν κάνουν ακόμη υποθέσεις για το 2021».

Αυτό αφήνει όσους έχουν ήδη την έδρα τους στην Ευρώπη με μια πρωταρχική ευκαιρία: εύκολη πρόσβαση σε κρατήσεις στα πιο περιζήτητα ξενοδοχεία στην ήπειρο και σε τιμές που δεν έχουν ξαναδεί. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί είναι να ρίξουν τα ζάρια – και να προσπαθήσουν να αρπάξουν τα δωμάτια πριν από όσους έχουν πίστωση ή κουπόνια από το 2020.

«Οι τιμές στο Le Sirenuse είναι 750 $ τον Μάιο, έναντι 1.700 $ τον Αύγουστο», λέει ο Tumpowsky του εμβληματικού προμαχώνα της πολυτέλειας στο Positano της Ιταλίας. Ωστόσο, η επίσκεψη τον Μάιο, είναι εξαιρετικά απίθανη. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε τον Οκτώβριο, όταν οι τιμές θα μειωθούν ξανά στα 1.100 $. Οι ακυρώσεις αυτήν τη στιγμή είναι απλές, με πλήρη επιστροφή χρημάτων έως και 15 ημέρες πριν από την άφιξη.

Απλώς μην κάνετε κράτηση πτήσεων μέχρι πιο κοντά στην αναχώρησή σας. Τα διεθνή εισιτήρια θα παραμείνουν σε premium έως ότου η χωρητικότητα πλησιάσει το κανονικό, μας θυμίζει ο Keyes of Scott’s Cheap Flights.

«Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει εκ νέου εξοπλισμό όπου πετούν, απομακρύνοντας την ικανότητα από υπερατλαντικές και μεταβατικές διαδρομές και προσθέτοντάς τις σε εσωτερικές διαδρομές Ως αποτέλεσμα, οι πτήσεις προς την Ασία και την Ευρώπη είναι πιο ακριβές, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού είναι φθηνότερες », εξηγεί. «Αυτή η ισορροπία θα συνεχιστεί έως ότου οι περιορισμοί στα σύνορα αρχίσουν να πέφτουν στο παρασκήνιο και τα διεθνή ταξίδια αρχίζουν να αναδιαμορφώνονται».

Γενικές συμβουλές και κόλπα

Σε γενικές γραμμές, τα μεγαλύτερα ταξίδια αποκομίζουν τις καλύτερες νυχτερινές τιμές – μια τάση που ο Tumpowsky αναμένει να παραμείνει στη θέση του όσο συνεχίζεται η κουλτούρα από το σπίτι.

«Το να σπεύσεις για δουλειά το πρωί της Δευτέρας δεν θα είναι κάτι, πιθανότατα για το υπόλοιπο του χρόνου», λέει. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα ξενοδοχεία θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από προσφορές «πέμπτης νύχτας» που τους κρατούν σε κράτηση σε ήσυχες ημέρες της εβδομάδας.

«Τα οφέλη γίνονται καλύτερα όσο περισσότερο μένετε», προσθέτει ο Groen, ο οποίος έχει δει τέτοια ξενοδοχεία όπως το Four Seasons Bora Bora να προσφέρει δωρεάν βραδινά δείπνα μόλις συμφωνήσετε για διακοπές 10 διανυκτερεύσεων.

Δύο περιοχές που θα δείχνουν επίσης εκτεταμένη αξία θα είναι η Ασία και η Λατινική Αμερική, προσθέτει ο Backlund. Καλεί το τελευταίο μια τέλεια ευκαιρία για αυτό το φθινόπωρο, αναφέροντας εκστρατείες εμβολιασμού που είναι «ισοδύναμες με την Ευρώπη και άλλους προορισμούς» και εύκολη πρόσβαση για Αμερικανούς ταξιδιώτες. Η Ασία, λέει, θα είναι «η τελευταία που θα εφαρμοστεί, με συμφωνίες που θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το 2022».

Ειδικά για τους Αμερικανούς, λέει, η Ασία είναι ένας προορισμός για πολυτελή ταξίδια, με χρόνους παράδοσης που υπερβαίνουν συχνά ένα πλήρες ημερολογιακό έτος. Αυτό το καθιστά ένα καλό μέρος για να σκεφτείτε την κράτηση ενός ταξιδιού με μεγάλα εισιτήρια.

Μία επωνυμία που πρέπει να απευθυνθείτε είναι η Anantara, μια συλλογή από θέρετρα πέντε αστέρων με τοποθεσίες στην Ταϊλάνδη, τις Μαλδίβες, τη Σρι Λάνκα και άλλα. Προσφέρει έκπτωση έως και 40% για κρατήσεις εκ των προτέρων σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της.

Ενώ το Noble του Backlund είναι ένας δρόμος για προσφορές σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλατφόρμα του είναι προς το παρόν μόνο για πρόσκληση. Μια παρόμοια εταιρεία, η Porter & Sail, προσφέρει μια συγκρίσιμη βάση δεδομένων για εκπτώσεις σε ξενοδοχεία. Πουλάει πιστώσεις – κουπόνια, ουσιαστικά – για μελλοντικά ταξίδια, προσφέροντας έως και 30% έκπτωση σε ακίνητα όπως το Nayara Springs στην Κόστα Ρίκα και το Terme Manzi Hotel & Spa στην Ίσκια της Ιταλίας.

Υπάρχει επίσης η πλατφόρμα Buy Now Save Later, των οποίων τα ταξιδιωτικά ομόλογα 100 $ είναι εξαργυρώσιμα 60 ημέρες μετά την αγορά, οπότε ωριμάζουν επίσης σε 150 $. Όπως και τα άλλα, επικεντρώνεται σε ανεξάρτητα ξενοδοχεία και όχι σε μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία γενικά δεν συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Πάνω απ ‘όλα: Μην βιάζεστε σε τίποτα εάν δεν είστε έτοιμοι.

“Μέχρι να γίνει εύκολο να φτάσετε σε πτήσεις – κάτι που είναι στο μάτι του θεατή – θα υπάρχουν πολλές προσφορές εκεί έξω”, λέει ο Tumpowsky του Skylark. “Αφθονία.”

Relaxury, Breakaway Bubbles & Other Travel Trends του 2021

Στόχοι ταξιδιού

Ξέρετε πώς θα αποφασίζαμε να συσκευάσουμε τις τσάντες μας και να βγούμε έξω από την πόλη για το Σαββατοκύριακο χωρίς να σκεφτούμε δύο φορές; Αχ οι παλιές καλές μέρες. Λοιπόν, το 2020, έχουμε μάθει το μάθημά μας και είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε. 63% Ινδοί δεσμεύονται να μην θεωρήσουν τα ταξίδια δεδομένα στο μέλλον.

Κοιτώντας μπροστά στο 2021, ο αντίκτυπος της πανδημίας αλλάζει όχι μόνο την επιλογή προορισμού μας, αλλά και τον τύπο των ταξιδιών που πιθανότατα θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο. Νέα έρευνα από το Booking.com δείχνει τους πέντε αναδυόμενους τύπους ταξιδιού για το 2021 για να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν τους ταξιδιώτες να κάνουν ένα ταξίδι (ή πέντε) για να ταιριάζουν καλύτερα με τις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις τους.

Παρηγοριά στο Σόλο

Η σόλο ταξιδιωτική τάση είναι πιθανό να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, καθώς τα ταξίδια εμποδίστηκαν από την πανδημία, η οποία πιθανότατα θα τους ώθησε να κάνουν τη μόνη τους να ταξιδέψουν μόνοι τους το 2021. Τα δεδομένα της Booking.com πριν από την πανδημία είδαν μόνο το 18% των Ινδών ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι μόνοι τους, ενώ το 54% των Ινδών ταξιδιωτών λένε τώρα ότι θα προγραμματίσουν ένα σόλο ταξίδι στο μέλλον. Με το 49% των Ινδών ταξιδιωτών να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να ταξιδέψουν περισσότερα στο μέλλον για να αντισταθμίσουν τον χρόνο ταξιδιού που χάθηκε το 2020.

Breakaway Bubbles

Το 2020, οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν παρατείνει χρόνο εκτός από τους φίλους και την οικογένειά τους. Για πολλούς φαίνεται ότι η απόσταση έχει κάνει την καρδιά να μεγαλώνει καθώς το 67% των Ινδών ταξιδιωτών σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα μελλοντικά ταξίδια ως ευκαιρία να συνδεθούν ξανά με τους αγαπημένους τους. Στην πραγματικότητα, ενώ διαχωρίζονταν, το 49% των Ινδών ταξιδιωτών αποκάλυψε ότι η συζήτηση με φίλους και συγγενείς για ταξίδια είναι μία από τις κύριες εμπνεύσεις τους για να ταξιδέψουν ξανά.

Θαύματα του Σαββατοκύριακου

Με πολλούς ταξιδιώτες να ανησυχούν ότι τα μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια θα μπορούσαν να διαταραχθούν ξανά, θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για ένα γρήγορο ταξίδι, καθώς το 59% των Ινδών ταξιδιωτών θα ήθελαν να κάνουν πιο σύντομα διαλείμματα το 2021 από ό, τι το 2019 για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απογοήτευση. Περαιτέρω 35% Ινδοί ταξιδιώτες αποκάλυψαν επίσης την προτίμησή τους για ένα σαββατοκύριακο για το πρώτο τους ταξίδι μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Χαλαρώστε

Η απροσδόκητη διακοπή των ταξιδιωτικών σχεδίων για τους περισσότερους ταξιδιώτες σήμαινε ότι το να μπορείς να ταξιδέψεις καθόλου είναι μια πολυτέλεια, στην πραγματικότητα, το 63% των Ινδών ταξιδιωτών έχει δεσμευτεί να μην θεωρήσει δεδομένο το ταξίδι στο μέλλον. Έτσι, ενώ η έρευνα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να έχουν μεγάλη πρόθεση να ταξιδέψουν ξανά, μόνο το 14% των Ινδών ταξιδιωτών σχεδιάζει τώρα πραγματικά μια πολυτελή απόδραση (όπως μια βίλα, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων), με το 47% των Ινδών ταξιδιωτών να σχεδιάζουν ένα χαλαρωτικό ταξίδι για να ξεφύγουμε από όλα, κάνοντας τη χαλάρωση την πραγματική πολυτέλεια του 2021.

Comments are closed.