How to talk to those hesitant about the Covid-19 vaccine

ΕΝΑΕάν η προσφορά εμβολίων Covid αυξάνεται σε όλες τις ΗΠΑ, το επόμενο εμπόδιο για την επίτευξη της ασυλίας των κοπαδιών θα είναι να πείσει όσους διστάζουν για τα εμβόλια να λάβουν τις βολές τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Μαύροι και οι Ισπανόφωνοι ενήλικες είναι πιο πιθανό να «περιμένουν να δουν» πριν πάρουν ένα εμβόλιο (αλλά είναι επίσης λιγότερο πιθανό να πουν ότι σίγουρα δεν θα πάρουν έναν από τους λευκούς ενήλικες).

Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η διστακτικότητα των εμβολίων είναι να συνομιλούν οι άνθρωποι με εκείνους που εμπιστεύονται, είτε γιατρός, πάστορας, μέλος της οικογένειας ή φίλος. Έτσι, η STAT μίλησε με έναν αριθμό εμπειρογνωμόνων στην πρώτη γραμμή – παγκόσμιοι μελετητές εμβολίων, γιατροί που αντιμετωπίζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε μαύρες κοινότητες και πολύγλωσσοι γιατροί που παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους για να βγάλουν τη λέξη – για να δημιουργήσουν αυτόν τον οδηγό για τον καλύτερο τρόπο χειριστείτε αυτές τις μερικές φορές δύσκολες συνομιλίες. Οι προτάσεις τους μπορεί να σας εκπλήξουν.

Μια προειδοποίηση: να είστε έτοιμοι εάν η συνομιλία γίνεται συναισθηματική. Τα ζητήματα σχετικά με τα εμβόλια συχνά επικεντρώνονται περισσότερο στις ανησυχίες παρά στα γεγονότα, δήλωσε η Heidi Larson, ανθρωπολόγος στο London School of Hygiene and Tropical Medicine και ειδικός σε παγκόσμια εμβόλια. “Αυτό μπορεί να είναι ένας ακατάστατος, συναισθηματικός, δύσκολος χώρος.”

διαφήμιση

Πυροβολήστε για τη μέση

Διαλέξτε τις μάχες σας. Μερικοί άνθρωποι είναι αδιέξοδοι κατά της λήψης εμβολίων και είναι απίθανο να αλλάξουν γνώμη. Αλλά υπάρχουν επίσης πολλά άτομα στη μέση, το λεγόμενο «διστακτικό εμβόλιο», που μπορεί απλώς να θέλουν περισσότερες πληροφορίες ή να περιμένουν έως ότου εμβολιαστούν περισσότερα άτομα που γνωρίζουν πριν ανεβούν. Οι έρευνες του Kaiser Family Foundation δείχνουν ότι το 22% των ατόμων που δημοσίευσαν πρόσφατα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία «περιμένετε και δείτε» (το 55% έχει ήδη λάβει το εμβόλιο ή θα το πάρει το συντομότερο δυνατό, το 15% λέει ότι σίγουρα δεν θα το πάρει, και το 7% λένε ότι θα το πάρουν μόνο αν απαιτείται). Είναι αυτή η ομάδα «περιμένετε και δείτε» που αξίζει περισσότερο να εστιάσετε τις προσπάθειές σας.

«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη ανεξάρτητα από το τι, γι ‘αυτό επικεντρωθείτε περισσότερο στη λεγόμενη κινητή μέση», δήλωσε ο Larson, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής των παγκόσμιων επικοινωνιών εμβολίων για τη UNICEF και διευθύνει τώρα το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης για τα Εμβόλια. «Ίσως το θεωρήσετε ως ψηφοφορία σου – οποιοσδήποτε πολιτικός στρατηγικός θα σου πει ότι είναι σημαντικό να λάβεις όσο το δυνατόν περισσότερη ψηφοφορία. Μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς στην επιθετική συμπεριφορά των ομάδων anti-vax. “

διαφήμιση

Να έχεις μια συζήτηση

Μην διαλέξετε την οικογένεια και τους φίλους σας και μην υποθέσετε ότι γνωρίζετε ποιες είναι οι ανησυχίες τους. Φροντίστε να ακούσετε.

«Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες τους, όχι ό, τι υποθέτετε ότι είναι οι ανησυχίες τους», δήλωσε ο Jorge Moreno, internist και επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale. Ενώ ίσως σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι εγκλωβίζονται στο σκοτεινό των θεωριών συνωμοσίας, πολλοί μπορεί να έχουν ανησυχίες που είναι πολύ πιο απλές στην αντιμετώπιση. Για τον Moreno, ο οποίος έπρεπε ακόμη και να πείσει τη μητέρα του ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές, πολλές ερωτήσεις που έλαβε επικεντρώθηκαν στις παρενέργειες και αν θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους πολύ άρρωστους για να εργαστούν. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα έδειξε ότι το 70% των διστακτικών ανθρώπων στο εμβόλιο ανησυχούσαν για παρενέργειες.

«Ενημερώστε τους ανθρώπους ότι είναι εντάξει να έχετε ερωτήσεις και ότι η ανησυχία είναι νόμιμη», πρόσθεσε ο Reed Tuckson, πρώην επίτροπος δημόσιας υγείας για την Ουάσιγκτον, DC και ιδρυτικό μέλος του Black Coalition Against Covid, ο οποίος συνέπτυξε μια εκστρατεία που ονομάζεται « Η συνομιλία “για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών για το εμβόλιο στις οικογένειες των Μαύρων. «Το να αφήσουμε τους ανθρώπους να έχουν έναν ασφαλή χώρο για να κάνουν αυτή τη συζήτηση είναι απαραίτητο», είπε. “Το να κουνάς το δάχτυλό σου σε κάποιον δεν είναι πολύ χρήσιμο.”

Μιλήστε τη γλώσσα των ανθρώπων. Κυριολεκτικά

Ο Moreno έχει περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου για τη θεραπεία ασθενών με κοροϊό, είτε στην πράξη πρωτοβάθμιας φροντίδας του, είτε στις μονάδες Covid-19 του νοσοκομείου Yale New Haven. Στις αρχές Ιανουαρίου, όταν έγινε σαφές ότι τα εμβόλια ήταν στο δρόμο, η Moreno δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες για κοινή χρήση με ισπανόφωνους ασθενείς. «Είδα πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο, μερικές καλές, μερικές κακές, αλλά όλα ήταν στα Αγγλικά», είπε. «Ένιωσα ότι ήταν κακό, ειδικά για τους ηλικιωμένους μας – αυτούς που έπρεπε να εμβολιάζουμε».

Ο Moreno δημιούργησε ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο περιγράφει το εμβόλιο και τη δική του εμπειρία με τον εμβολιασμό στα Ισπανικά. «Νόμιζα ότι αυτό επρόκειτο να προβληθεί μόνο μερικές φορές, αλλά μετά πήρε», είπε. Το νοσοκομείο του από τότε του ζήτησε να κάνει περισσότερα βίντεο και αξιόπιστες πληροφορίες εμβολίων σε διαφορετικές γλώσσες καθίστανται όλο και περισσότερο διαθέσιμες από κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που δημιούργησαν αυτό το PDF σχετικά με το «las vacunas». η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία διαθέτει πληροφορίες εμβολίου σε περισσότερες από 20 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αραβικών, Τσερόκι και Γκουτζαράτι · και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του οποίου ο ιστότοπος μεταφράζει τις πληροφορίες Covid-19 σε έξι γλώσσες.

Κατανοήστε τις αμφιβολίες

Η διστακτικότητα των εμβολίων στην κοινότητα των Λατίνων ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, διότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και παραπληροφόρηση στα ισπανικά – ότι τα εμβόλια περιέχουν μικροτσίπ, για παράδειγμα, ή θα αλλάξουν DNA, ή αποτελούν μέρος σατανικών τελετών – εξαπλώνεται μέσω δημοσιεύσεων Facebook και WhatsApp μηνύματα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό για πολλούς Ισπανόφωνους είναι ψευδείς φήμες ότι το εμβόλιο μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα, το οποίο είναι ένα οδυνηρό ζήτημα για τις κοινότητες των Λατίνων που έχουν βιώσει ένα ιστορικό αποστείρωσης που πραγματοποιήθηκε χωρίς συγκατάθεση.

«Η ερώτηση για τη γονιμότητα συνεχίζει να εμφανίζεται, και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μύθος ότι τα άτομα χωρίς έγγραφα δεν μπορούν να πάρουν το εμβόλιο», δήλωσε ο Moreno, ο οποίος μίλησε σε δύο φόρουμ σε εκκλησίες σχετικά με τα εμβόλια. Άλλοι ρωτούν εάν μπορούν να πάρουν το εμβόλιο εάν δεν έχουν ασφάλιση. (Μπορούν.) «Ο καθένας έχει διαφορετική ερώτηση. Απλά πρέπει να ακούσετε αυτές τις ερωτήσεις και να φτάσετε στη βασική αιτία των αμφιβολιών τους. “

Μην μπερδεύεσαι

«Ένα κλειδί είναι να το κρατήσουμε απλό», δήλωσε η Rhea Boyd, παιδίατρος με το Ιατρικό Ίδρυμα Palo Alto που βοήθησε στη δημιουργία της σειράς των βίντεο πληροφοριών στο «Η συνομιλία». “Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να πάρουν το Covid από τα εμβόλια, είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ζωντανό εμβόλιο.” (Κανένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιέχει ζωντανό ιό.) «Εάν οι άνθρωποι ρωτούν για το κόστος, είναι σαφές ότι δεν καταλαβαίνουν ότι τα εμβόλια είναι δωρεάν.»

Μην εστιάζετε στην επιστήμη

Αυτό είναι συνέπεια της διατήρησής του απλού. Θα μπορούσατε να μιλήσετε για mRNA, spike πρωτεΐνες και ιικούς φορείς έως ότου οι αγελάδες επιστρέψουν στο σπίτι, αλλά αυτή η γνώση μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να αντλήσετε όταν μιλάτε σε άτομα που είναι διστακτικά στο εμβόλιο.

«Τα γεγονότα από μόνα τους σπάνια κάνουν τίποτα, και μερικές φορές επιδεινώνουν την κατάσταση επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν ακούτε τις ανησυχίες τους», είπε ο Λάρσον. Όπως έγραψε στο «Stuck», το πρόσφατο βιβλίο της σχετικά με τις φήμες για εμβόλια, «Η επιστήμη από μόνη της δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη εκείνων με ισχυρές πεποιθήσεις».

Αυτό που μπορεί να λειτουργήσει αντ ‘αυτού, τουλάχιστον για μερικούς, είναι ελκυστικό για τον αλτρουισμό – ότι ο εμβολιασμός θα βοηθήσει στην προστασία της οικογένειας και της κοινότητάς μας, φέρνοντας μας πιο κοντά στην ασυλία των κοπαδιών. Είπε ο Λάρσον: «Μερικοί άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να πάρουν το εμβόλιο αν λέτε,« Δεν είναι για εσάς, είναι για τη γιαγιά σας »ή« Είναι για εκείνους με τους οποίους εργάζεστε ».

Μιλήστε για την ασφάλεια

Υπενθυμίστε στους ανθρώπους ότι τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε δεκάδες χιλιάδες άτομα – και σε ένα διαφορετικό εύρος ανθρώπων. Όταν εγκρίθηκε το εμβόλιο, ο Moreno αναρωτήθηκε αν είχε δοκιμαστεί σε Ισπανόφωνους σαν τον εαυτό του. «Στο Pfizer και το Moderna [clinical trials] σε συνδυασμό, εξετάστηκαν 10.000 Ισπανόφωνοι και τα εμβόλια αποδείχθηκαν ασφαλή σε όλες τις εθνικότητες », είπε ότι ανακάλυψε. «Πολλοί από τους ασθενείς μου δεν το ήξεραν».

Περισσότεροι από 6.000 μαύροι εθελοντές συμμετείχαν στις δύο δοκιμές. Και από τους περίπου 45.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε δοκιμές Φάσης 3 για το εμβόλιο Johnson & Johnson, το 15% ήταν Ισπανόφωνοι και το 13% ήταν Μαύροι.

Crowdsource

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο δισταγμός των ανθρώπων μειώνεται καθώς βλέπουν όλο και περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζουν να εμβολιάζονται. Ο Μπόιντ είπε ότι οι συγγενείς της ήταν πολύ στο στρατόπεδο που «περίμενε και δουν» και στράφηκαν σε αυτήν ως γιατρός στην οικογένεια. «Δεν ήθελαν να είναι πρώτοι στη σειρά. Ήθελαν να πάνε πρώτα άλλα άτομα, αλλά μόλις μπορούσα να μοιραστώ δεδομένα που εκατομμύρια άτομα το είχαν πάρει με ασφάλεια, έγινε ευκολότερο », είπε. “Με κάθε επιπλέον δημοσκόπηση, ο αριθμός των ατόμων στην κατηγορία” Περιμένω να δω “μειώνεται.”

Μην χρησιμοποιείτε φταίξιμο

«Κοιτάζοντας τη μύτη σου σε κάποιον δεν πρόκειται να δουλέψει», είπε ο Tuckson. «Το να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι και να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ανόητοι όταν θέτουν ερωτήσεις είναι δύο συγκεκριμένοι αριθμοί».

Αντ ‘αυτού, δείξτε ενσυναίσθηση. «Δεν έχει σημασία τι, αυτός είναι ένας ολοκαίνουργιος ιός και αυτά είναι ολοκαίνουργια εμβόλια. Είναι λογικό οι άνθρωποι να έχουν ανησυχίες », δήλωσε ο Λάρσον. «Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακούστε τους ανθρώπους έξω. Ο καθένας είχε μια δύσκολη χρονιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι άνθρωποι είναι φθαρμένοι και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. “

Χρησιμοποιήστε το χιούμορ

Οι ξηρές διαλέξεις σίγουρα δεν θα λειτουργήσουν. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να ελαφρύνετε την κατάσταση και να διευκολύνετε το άνοιγμα των ανθρώπων. Ο Μαύρος Συνασπισμός εναντίον του Covid έμοιαζε με τον κωμικό W. Kamau Bell, του οποίου οι χαλαρές, αστείες ερωτήσεις – όπως η συζήτηση αν η μετατροπή σε βαμπίρ ή ζόμπι μπορεί να είναι παρενέργεια ή αν μόνο οι “NASCAR white folks” ήταν μέρος της διαδικασίας κλινικής δοκιμής – δημιούργησε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τις σοβαρές πληροφορίες από τους γιατρούς που ακολουθούν. Ορισμένοι γιατροί πηγαίνουν στο YouTube για να διαδώσουν πληροφορίες εμβολίων με ανόητα remixes του τραγουδιού «Χάμιλτον» «Δεν πετάω μακριά μου.»

Κατανοήστε την δυσπιστία

Πολλοί Μαύροι Αμερικανοί έχουν δυσπιστία για το ιατρικό σύστημα λόγω του ρατσισμού που αντιμετώπισαν από επαγγελματίες υγείας. Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας φοβούνται ότι αυτό οδηγεί σε υποψίες για εμβόλια Covid. Η παρατεταμένη δυσπιστία, είπε ο Tuckson, είναι κάτι που οι Μαύροι γιατροί είναι κατάλληλα για μάχη. «Μπορούμε να πούμε,« σε καταλαβαίνω. Είμαι από το ίδιο μέρος που είσαι. Έχω τον ίδιο θυμό και απογοήτευση με εσάς. Αλλά αυτά είναι ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια που είναι κρίσιμα για την επιβίωσή μας », είπε.

Μιλήστε για τη θρησκεία

Μερικοί άνθρωποι είναι διστακτικοί επειδή η χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στην παραγωγή ορισμένων εμβολίων – αν και όχι στα ίδια τα εμβόλια – δημιουργεί ηθικές ανησυχίες για όσους αντιτίθενται στην άμβλωση. Αυτό είναι ένα ζήτημα για το εμβόλιο J&J, το οποίο χρησιμοποίησε κυτταρικές σειρές που προέρχονταν από εμβρυϊκά κύτταρα κατά τη διάρκεια της έρευνας και της παραγωγής. Ενώ το Βατικανό χαρακτήρισε τα εμβόλια «ηθικά αποδεκτά», η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών συνέστησε στους ανθρώπους να αποφύγουν το εμβόλιο J&J εάν είναι δυνατόν. (Τα εμβόλια Moderna και Pfizer χρησιμοποίησαν και τα δύο εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές στις πρώτες δοκιμές τους αλλά όχι στην ανάπτυξή τους.)

Ο Πάπας έλαβε εμβόλιο Pfizer στις 13 Ιανουαρίου. «Είπε στους Καθολικούς ότι είναι ηθική τους υποχρέωση να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Moreno. Καθώς οι προμήθειες αυξάνονται, πολλά άτομα ενδέχεται να είναι σε θέση να αποφύγουν αυτό το ζήτημα επιλέγοντας ποιο εμβόλιο λαμβάνουν.

Αποκτήστε προσωπικό

Τίποτα δεν λειτουργεί καθώς μοιράζεται προσωπικές εμπειρίες. Στο βιβλίο της, η Larson αφηγείται την ιστορία του Ethan Lindenberger, ενός εφήβου από το Οχάιο, του οποίου η ιστορία έγινε viral όταν προσχώρησε σε μια ομάδα Reddit ρωτώντας πού θα μπορούσε να εμβολιαστεί από τότε που έγινε 18 ετών και δεν έπρεπε πλέον να ακολουθήσει τις απόψεις των γονιών του . «Οι άνθρωποι μπορούν απλώς να ρωτήσουν,« Πώς πήγε για σένα; » και θα γίνουν πιο άνετα », είπε ο Boyd. Πολλοί γιατροί μοιράζονται απρόθυμα τις εμπειρίες τους για τα εμβόλια στα κοινωνικά μέσα και ακόμη και σε ζωντανές εκπομπές, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει να πείσει τους άλλους να εμβολιαστούν.

Κάνε υπομονή

Μπορεί να χρειαστούν πολλές συνομιλίες προτού κάποιος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί. Ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να απαντάτε σε ερωτήσεις και να έχετε πολλές συνομιλίες. «Δεν ήμουν 100% επιτυχής», είπε ο Moreno. «Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και θέλω οι άνθρωποι να εμβολιαστούν, αλλά δεν θέλω να τους αναγκάσω».

Προσφορά για βοήθεια

Για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να μην είναι η διστακτικότητα του εμβολίου να τα συγκρατήσει, αλλά η αδυναμία πλοήγησης στο περίπλοκο τοπίο εμβολιασμού. Ο Boyd υποστηρίζει ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των Μαύρων πληθυσμών μπορεί να είναι περισσότερο θέμα πρόσβασης παρά διστακτικότητα και είναι αλήθεια ότι οι λευκοί με τακούνια και καλά συνδεδεμένα άτομα έχουν λάβει εμβόλια σε χώρους διανομής που έχουν δημιουργηθεί σε κοινότητες χρωμάτων χαμηλού εισοδήματος . Προσφέρετε λοιπόν βοήθεια. «Εάν είστε νέοι και γνωρίζετε υπολογιστές, εγγραφείτε τους», είπε ο Moreno. “Δώστε τους μια βόλτα στο κέντρο εμβολιασμού.”

Επικεντρωθείτε στο μέλλον

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η καλύτερη στρατηγική μπορεί να είναι να εστιάσουμε σε αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει η ασυλία των κοπαδιών: μια πορεία πίσω στην ομαλότητα. Ο Λάρσον προτείνει να ρωτήσω: «Θέλετε πραγματικά να μείνετε σε αυτό το χάος για πάντα;» Προσθέτει τον Tuckson: «Ζητώ από τους ανθρώπους,« Θα ​​θέλατε να έχετε προσωπικά Χριστούγεννα και Ευχαριστιών; Θέλετε η κόρη σας να αποφοιτήσει αυτοπροσώπως ή ο γιος σας να μπορεί να κάνει γάμο; Θα θέλατε τη ζωή σας πίσω; “”

Comments are closed.