Field Guide to Memory is a ‘keepsake’ game written inside your own journal

Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να γράψω το όνειρο στο ημερολόγιό μου, αυτό για τη Δρ Ελισάβετ Λι. Βρήκα τις οδηγίες στο email μου εκείνο το πρωί, που μου έλεγαν να γράψω για το όνειρο, την έρημο και έναν «σκοτεινό, σκουριά». Και έτσι – χρησιμοποιώ ένα σημειωματάριο (σκούρο μοβ σαν μελιτζάνα) στο οποίο έχω κολλήσει ένα σχέδιο με τριαντάφυλλο. Αλλά πριν από αυτήν την πρώτη καταχώρηση, αυτή για το όνειρο, έχω χρησιμοποιήσει τη συλλογή μου με γραμματόσημα για να βγάλω ένα όνομα στο flyleaf: Field Guide to Memory.

Το Field Guide to Memory είναι ένα αφηγηματικό παιχνίδι περιοδικών, ένα εξειδικευμένο παιχνίδι ρόλων που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή και την τέχνη με το παιχνίδι σε χαρακτήρα Δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Jeeyon Shim και Shing Yin Khor. Η ιστορία επικεντρώνεται στην εξαφάνιση του Dr. Lee, ενός φανταστικού κρυπτοζολόγου που πρόσφατα κηρύχθηκε νεκρός. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντιου του Δρ Λι, απαντώντας σε γραπτά μηνύματα που δημιουργούνται από τους προγραμματιστές και στη συνέχεια συγκεντρώνουν τα πάντα σε ένα περιοδικό.

Εικόνα: Jeeyon Shim, Shing Yin Khor

Το Field Guide αρχικά λειτουργούσε ως ζωντανό παιχνίδι, με προτροπές που παραδόθηκαν καθημερινά σε εκατοντάδες συμμετέχοντες μέσω email. Ο καθένας ανέπτυξε τη δική του ιστορία. Η εμπειρία είναι πλέον διαθέσιμη ως αρχείο αυτόματης εκτέλεσης και μπορεί να αγοραστεί ως PDF.

Οι Shim και Khor ανέπτυξαν μαζί το Field Guide. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης προσφέρει τη δική του εικόνα μέσω του περιοδικού του – ένα φυσικό βιβλίο που τεκμηριώνει το ημερολόγιο του χαρακτήρα τους, τις σημειώσεις πεδίου και την αλληλογραφία με χαρακτήρες που δεν παίζουν.

Το όνειρό μου, αυτό για τον Δρ Lee, είναι μέρος της μεγαλύτερης αφήγησης των Shim και Khor, και της αφήγησης της κοινότητας που περιβάλλει το Field Guide. Όμως, είναι επίσης εντελώς μοναδικό για μένα. Οι Shim και Khor ονομάζουν Field Guide ένα παιχνίδι αναμνηστικών, ένα παιχνίδι στο οποίο οι σχεδιαστές και οι παίκτες συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός φυσικού αντικειμένου – «ένα τεχνούργημα παιχνιδιού», εξήγησε ο Khor στο Polygon.

Αλλά αυτό το περιοδικό που φτιάχνω – ή μάλλον, το περιοδικό που με βοηθούν οι Shim και Khor – είναι κάτι περισσότερο από μια αναβαθμισμένη έκδοση των χαρτών υφασμάτων που συνόδευαν κλασικά παιχνίδια ρόλων υπολογιστή.

“Τα παιχνίδια αναμνηστικών δεν είναι […] παιχνίδια που έχουν απλά ωραία πράγματα σε αυτά », είπε ο Khor. «Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται με τη διαδικασία δημιουργίας και τη συνεργασία μεταξύ του σχεδιαστή και του παίκτη».

Ένα φύλλο, ένα φτερό και ένα κρανίο ζώων σε ένα σημειωματάριο

Φωτογραφία: Nicole Carpenter / Polygon

Η αρχική ζωντανή εκτέλεση του Field Guide προστέθηκε στην ενέργεια και την ορμή της εμπειρίας. Οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους σε πραγματικό χρόνο στα κοινωνικά μέσα, ο καθένας αντιπροσωπεύει μια άγρια ​​αποκλίνουσα αλλά παράξενα παρόμοια ιστορία. Αλλά το Field Guide δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον όταν αγοράζετε το παιχνίδι στο itch.io για $ 20. Το PDF διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να παίξετε, εκτός από το ημερολόγιό σας. μερικά εργαλεία για το γράψιμο, το σχέδιο και την επισήμανση. και πράγματα που βρίσκετε στη φύση. Από εκεί, ξεκινά το σόλο RPG, πρώτα με τη δημιουργία χαρακτήρων και μετά … αυτό το όνειρο.

Η παρακολούθηση της ιστορίας και του σύμπαντος στον Οδηγό πεδίου σημαίνει την παρακολούθηση καθημερινών προτροπών – μία την ημέρα για 20 ημέρες – που έρχονται με τη μορφή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εάν βρίσκεστε σε ζωντανή μετάδοση) ή από ένα PDF. Οι υποδείξεις είναι μέρος της ιστορίας, μερικές οδηγίες, χρησιμοποιώντας διάφορα διαφορετικά μέσα. Μερικές φορές κοσκινίζω έρευνα ή γράμματα. Αλλού, θυμάμαι αναμνήσεις ή αναδρομές στο χαρακτήρα. Με κάθε ένα από αυτά τα μηνύματα, ο παίκτης στη συνέχεια αντανακλά τις πληροφορίες πίσω στο ημερολόγιό του ή στον πραγματικό κόσμο: μαζεύοντας ένα φύλλο έξω και στη συνέχεια το τραβάει. απάντηση σε επιστολές από NPC · υπενθυμίζοντας αναμνήσεις? γράφοντας όνειρα? παίρνοντας μια γουλιά νερό, και στη συνέχεια να αντανακλά.

“Τα παιχνίδια αναμνηστικών είναι το δώρο που κάνετε από τη διαδικασία του παιχνιδιού”

Μια μέρα, μου έστειλε ένα μήνυμα που μου λέει ότι ο χαρακτήρας μου είχε μια αναδρομή. Είναι μια μερική μνήμη που λέγεται από την άποψη του χαρακτήρα μου, τις λεπτομέρειες που συμπληρώθηκαν από τους δημιουργούς του Field Guide. Η αναδρομή ανάβει τη νύχτα της αποφοίτησης του κολεγίου του χαρακτήρα μου. Αυτοί και ένας φίλος επισκέφτηκαν ένα παρωδικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου χορευτές ντυμένοι με διαφορετικά κρυπτάρια. Κάλεσαν τον Δρ Λι μαζί, με μια ιδιοτροπία. Μεταξύ των τμημάτων αυτής της αναμνήσεως υπάρχουν οδηγίες που με καθοδηγούν να σταματήσω από την ανάγνωση για να σχεδιάσω τα οριακά κουνέλια και αρουραίους – μία φορά χωρίς να τα αναζητήσω στο διαδίκτυο και άλλη φορά που θα τα αντιγράψω από διαγράμματα σε έναν ιστότοπο που σχεδιάστηκε σε ένα κοκτέιλ χαρτοπετσέτα από το φανταστικό παρωδίακο κλαμπ.

Το παιχνίδι είναι γεμάτο με τέτοιου είδους εμπειρίες που μοιάζουν με Inception, με ρίχνουν ως χαρακτήρα, έχοντας φαντασιώσεις για μια ζωή που δεν έχω ζήσει ποτέ, έπειτα φέρνοντας αυτήν τη ζωή στον φυσικό κόσμο χαράσσοντάς την στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Η ιστορία που λέει ο Οδηγός πεδίου σε όλες αυτές τις καθημερινές προτροπές αντικατοπτρίζει αυτές τις ενέργειες με τρόπο που τους δίνει συναίσθημα και νόημα. Μόλις τελειώσω, μαγνητοσκοπούν την χαρτοπετσέτα κοκτέιλ – ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας που έβγαλα από την κουζίνα – στο περιοδικό μου και κλείνω το βιβλίο.

Μερικές φορές, οι υποδείξεις είναι προτάσεις για δράση. Σε μια πρώιμη προτροπή, μου ζητείται να ολοκληρώσω μια πρωινή ρουτίνα, να τεντώσω και να πάρω μια γουλιά νερό πριν από την εγγραφή. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να συνδυάσω τη ζωή μου με αυτή του χαρακτήρα μου – μια μοναδική ευκαιρία για σόλο παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου στη ζωή μου, όπου αλλιώς δυσκολεύτηκα να βρω αυτές τις στιγμές.

ένα σωρό βιβλία φύσης, με ένα φύλλο, ένα περιοδικό και ένα φτερό

Φωτογραφία: Nicole Carpenter / Polygon

Φυσικά, παίζω το Field Guide μόνοι μου, αλλά είναι επίσης ένα «παιχνίδι συνδεδεμένης διαδρομής», ένας άλλος όρος που επινοήθηκε από τους Shim και Khor για να περιγράψει την κοινωνική σύνδεση μεταξύ των παικτών – μεταξύ τους – και των δημιουργών.

“Τα παιχνίδια αναμνηστικών είναι το δώρο που κάνετε από τη διαδικασία του παιχνιδιού”, είπε ο Shim. «Είναι η διαδικασία παιχνιδιού που αποστάζεται σε αυτό το όμορφο αντικείμενο. Και τα συνδεδεμένα παιχνίδια διαδρομών είναι η ίδια η διαδικασία που μοιράζεται, είτε σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκτέλεσης είτε στο [a player’s] δικός μου ρυθμός.”

Ο Shim συνέχισε: «Η κοινή χρήση είναι συνήθως διαισθητική για τους ανθρώπους. Και οι ενήλικες πρέπει να το κάνουν επίσης. “

Τα συνδεδεμένα στοιχεία διαδρομής έρχονται με τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα για να μοιραστούν τα περιοδικά και τις εμπειρίες τους. Οι παίκτες έχουν δημιουργήσει περίτεχνα περιοδικά στον κόσμο και έχουν μοιραστεί την έρευνα, τα γραπτά και τα σχέδιά τους με άλλους, χρησιμοποιώντας το hashtag #FieldGuideToMemory.

Είναι το είδος της κοινής χρήσης και της κοινής εμπειρίας με την οποία οι άνθρωποι στην κατασκευή και την κατασκευή κοινοτήτων θα είναι εξοικειωμένοι. Ως πλέκτρια, έχω συμμετάσχει σε ομαδικά πλεκτά – η πράξη πολλών ατόμων που πλέκουν το ίδιο αντικείμενο, σε παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, αλλά το καθένα απομακρυσμένο και μόνο του. Έχω παρακολουθήσει τα hashtags, μοιράζομαι τη χαρά και την περιέργεια να βλέπω τη δημιουργία κάποιου άλλου να εξελίσσεται παράλληλα με τη δική μου. Η δημιουργία και η κοινή χρήση διαδικτύου έρχεται φυσικά σε αυτές τις κοινότητες με τρόπο που δεν απαντάται συχνά σε χώρους βιντεοπαιχνιδιών.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του παιχνιδιού στο Field Guide to Memory

Εικόνα: Jeeyon Shim, Shing Yin Khor

Φυσικά, το παιχνίδι αφορά επίσης την κοινότητα. Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό συνεχώς – λέγοντας τις ιστορίες για το τι έχουν δημιουργήσει μέσα σε έναν εικονικό κόσμο, είπε ο Shim, σαν να λένε μια ιστορία γύρω από μια φωτιά. Αλλά συνήθως δεν είναι δημόσιος χώρος. είναι πιο δεμένο σε χώρους όπως φόρουμ ή Discords.

«Η ιδέα της δημιουργίας ενός δημόσιου χώρου που δεν είναι εκφοβιστικό, όπου δεν αισθάνεστε φοβισμένοι ή ευάλωτοι στο να μοιράζεστε την τέχνη σας, ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα για μένα», είπε ο Shim. «Έτσι συναντάς ανθρώπους που δεν είναι σαν κι εσένα. Και είναι πώς βλέπετε συντονισμούς του εαυτού σας σε άτομα που δεν σας αρέσουν, και η εκτίμηση μιας κοινής ιστορίας και μιας κοινής μορφής τέχνης συμβαίνει ταυτόχρονα και συνδέεται εγγενώς με την εκτίμηση του πώς δημιουργείτε μια ιστορία στο ίδιο ίδρυμα, αλλά τα σπίτια σας φαίνονται εντελώς διαφορετικά. “

Και πράγματι, αυτό ισχύει: Κατά την κύλιση στην ετικέτα #FieldGuideToMemory στο Twitter, το περιοδικό μου δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, αλλά είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μέσω της ιστορίας. Είμαστε όλοι μαθητές του Δρ Λι.

Αυτό το ήθος είναι θεμελιώδες για το πώς οι Shim και Khor προσεγγίζουν επίσης τα παιχνίδια τους και άλλα έργα τους. Ο Shim, σχεδιαστής παιχνιδιών που εδρεύει στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, έχει δημιουργήσει RPG με περιοδικά και σόλο εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Dear Poppy και Wait for Me, συν-δημιουργίας του Kevin Kulp. Εργάζονται σε ένα παιχνίδι συνδεδεμένης διαδρομής για έναν βοηθό μάγου που ονομάζεται The Shape of Shadows και μια εκστρατεία crowdfunding για το έργο θα ξεκινήσει σύντομα.

ένα βιβλίο αναφοράς για τα πουλιά με ένα πένα φτερό, ένα φύλλο και ένα κρανίο ζώων τοποθετημένο στην κορυφή

Φωτογραφία: Nicole Carpenter / Polygon

Ο Khor, από την άλλη πλευρά, είπε ότι δίστασαν να αυτοαποκαλούνται σχεδιαστές παιχνιδιών στο παρελθόν. Αντ ‘αυτού, επιλέγουν τον τίτλο «συναρπαστικός σχεδιαστής εμπειρίας» και καλλιτέχνης. Έχουν δημιουργήσει εμπειρίες Dungeons & Dragons, όπως A Short Rest, και συναρπαστικούς χώρους εγκατάστασης, όπως το The Last Apothecary, το οποίο εγκαταστάθηκε στο Burning Man το 2016. Ο Khor εργάζεται τώρα σε ένα σόλο παιχνίδι αναμνηστικής αναμνηστικών που ονομάζεται A Mending, το οποίο χρησιμοποιεί ράψιμο. , χαρτογράφηση και κέντημα για να πουν μια ιστορία «δύο φίλων που έχουν χωρίσει για λίγο». Ένα Mending φιλοξενήθηκε μόλις στο Kickstarter, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο του $ 12.000 με συνολικό ποσό 190,007 $ σε χρηματοδότηση.

Ο Shim και ο Khor είναι και οι δύο Ασιάτες Αμερικανοί δημιουργοί από φυλετικές διασπορές. οι εμπειρίες τους είναι εγγενείς στη δουλειά τους. Η ανταλλαγή αυτής της εμπειρίας – αν και με διαφορετικές ζωές και ιστορίες – είχε αντίκτυπο στον Field Guide και στα άλλα έργα τους.

«Ενώ το δικό μου [personal heritage] μπορεί να μην εμφανιστεί ρητά στη δουλειά μας, αυτό είναι υλικό που ενημερώνει πάντα τα υπόγεια ρεύματα για κάθε τέχνη που φτιάχνω, σίγουρα », είπε ο Shim. «Και να δουλέψω με κάποιον που δεν χρειάστηκε να εξηγήσω κάτι, ή όπου μπορούσα να δω ότι ο συντονισμός υπήρχε και γι ‘αυτούς, ήταν απολύτως αποκαλυπτικό.»

«Αλλά θα ήταν λάθος να πούμε ότι αυτές οι εμπειρίες δεν στηρίζουν το θεμέλιο του πώς κάνουμε αυτά τα παιχνίδια»

Ο Shin συνέχισε: «Για να είμαστε ξεκάθαροι, τα παιχνίδια αναμνηστικών έχουν γίνει πριν. Μπορώ να σκεφτώ μερικά παραδείγματα τίτλου αυτή τη στιγμή. Αλλά θα ήταν λάθος να πούμε ότι αυτές οι εμπειρίες δεν στηρίζουν το θεμέλιο του πώς κάνουμε αυτά τα παιχνίδια. “

Με τον Field Guide, ο Shim και ο Khor κατέβαλαν μια συνειδητή προσπάθεια να προσλάβουν φιλοξενούμενους συγγραφείς που είναι άνθρωποι χρώματος με «διάφορες διασταυρώσεις περιθωριοποίησης σε αυτό το μείγμα», δήλωσε ο Khor.

Ένας παίκτης #FieldGuideToMemory δημιούργησε το δικό του εφέ, παίρνοντας Polaroids της απίστευτης γλυπτικής τέχνης που έκανε ο Shing για την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας. Είμαι έκπληκτος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τη δημιουργικότητα όλων. * Αυτό είναι το θέμα των παιχνιδιών συνδεδεμένων διαδρομών. https://t.co/YopoYsTYSA

– Jeeyon Shim (@jeeyonshim) 28 Φεβρουαρίου 2021

«Ήταν μια απίστευτα απελευθερωτική εμπειρία», είπε ο Khor. «Επειδή τελικά, το μακρύ τόξο αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε χώρο για τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους να κάνουν όχι μόνο εργασία για το τραύμα τους, ή για το ιστορικό τους ή τις εμπειρίες τους, αλλά για να δημιουργήσουν χώρο για να κάνουν δουλειά για οτιδήποτε η κόλαση που θέλουν. “

Το Field Guide είναι μια απόσταξη αυτού του ήθους, τα πράγματα που υπήρχαν στο Shim και το Khor συνεργάζονται και ατομικά. Με έναν οδηγό πεδίου για τη μνήμη, μπορεί τελικά να έχουν ένα όνομα σε αυτό – αναμνηστική και συνδεδεμένη διαδρομή.

Comments are closed.